Nyheter 2016

Arbetsgivare investerar i influensavaccin i onödan

19/12/2016

Vinterhalvåret är influensatider och många arbetsgivare erbjuder sina anställda gratis vaccination för att undvika långa sjukskrivningar.

Tillkännagivande Initial + CWS boco

16/12/2016

Rentokil Initial plc och Haniel har idag ingått en överenskommelse om att inleda ett samriskprojekt, som kommer att vara fokuserat på att leverera tjänster, toaletthygien och mattor - med siktet inställt på att sätta nya standarder för kundservice och innovation.

Hyrd matta håller snyggt i entrén

21/11/2016

Vintern med snö och slask är här och nu vill mattföretaget Initial slå ett slag för mattans betydelse. Genom att hyra en matta som byts ut med jämna mellanrum ser det bättre ut i entrén samtidigt som en bra matta minskar rissken för att någon halkar.

Ingen självklarhet med goda sanitetsförhållanden

18/11/2016

Toaletten. En del skyr den, för andra skulle den betyda ett bättre liv. Den 19 november är internationella toalettdagen. World Toilet Day är en FN-kampanj för att skapa uppmärksamhet kring den globala sanitetskrisen. Hygienföretaget Initial uppmärksammar dagen genom att sätta fokus på hur viktig goda sanitetsförhållanden är för vår hälsa och välbefinnande.

Ny undersökning visar att hälften tror att kollegornas handhygien påverkar sjukfrånvaron på jobbet

14/10/2016

Den 15 oktober är Global Handwashing Day, en dag som uppmärksammar vikten av god handhygien som den bästa förebyggande åtgärd man kan vidta för att undvika smittspridning.

Så hanterar du smutsiga toaletter på semestern

20/07/2016

Kvinnor lägger toalettpapper på toalettringen – och män torkar i stället av den smutsiga toaletten. Det visar en ny undersökning av företaget Voxmeter som genomförts på uppdrag av Initial Hygien.

Bakterier – det du inte vill veta men alla bör känna till

17/05/2016

En vuxen människa bär runt på tiotals trillioner bakterier invärtes, ungefär 1,5 kilo närmare bestämt. Det är helt normalt och dessutom är många av bakterierna livsnödvändiga för oss. Vi lever i symbios med dem men är det fel bakterier på fel plats så kan det bli farligt. Ju mer vi vet om bakterier desto bättre kan vi hålla dem i schack.