Rentokil Initial väljer Westmark Information

22/01/2015

Rentokil Initial som är världens ledande företag inom skadedjurskontroll och hygiensservice har valt Westmark Information som PR- och kommunikationsbyrå i Sverige. Samarbetet ska öka kännedomen om varumärkena och lyfta viktiga branschfrågor som t.ex. vikten av förebyggande skadedjurskontroll och bättre hygienvanor.

– Vi har stora förväntningar på samarbetet med Westmark Information. Under pitchprocessen visade de en stor strategisk förståelse för vad vi gör och att de kan omsätta det till kreativ kommunikation för våra bolag och varumärken. Dessutom har Westmark Information ett väldigt starkt nordiskt samarbete där vi ser stora synergier inom både administration och kreativitet, säger Martina Peters, Nordics PR & Communications Coordinator på Rentokil Initial.

Rentokil Initial har också valt att samarbeta med Westmark Informations nätverk av oberoende byråer i de övriga nordiska länderna: Kudos Kommunikation i Danmark, CoxIT i Norge och Cocomms i Finland.

– Rentokil Initial är en mycket spännande kund för oss. De flesta av oss blir någon gång drabbade av problem med skadedjur och dålig offentlig hygien. Och där ser vi en stor potential i företagets arbetssätt – att förebygga problem i stället för att erbjuda en försäkring och fixa kundernas skador i efterhand, säger Mikael Westmark, vd på Westmark Information.

– Det är dessutom roligt att ett nordiskt nätverk av oberoende byråer står sig väl mot större byråer. Med oss får man både nätverkets fördelar och ett koncept som är anpassat till varje enskilt land, fortsätter han.

I projektgruppen ingår Mikael Westmark och Magdalena Höglund som har lång erfarenhet av PR och marknadsföring.