Fräschare hygienutrymmen på Edessaskolan i Hallunda efter djuprengöring

11/06/2015

Edessaskolan i Hallunda utanför Stockholm är en friskola som startades 2008. De gamla lokalerna har renoverats för att passa verksamheten, men i vissa hygienutrymmen dröjde sig en dålig lukt kvar. Tillsammans med hygienföretaget Initial kom man därför överens om att använda en speciell miljövänlig djuprengöring av alla hygienutrymmen – och då försvann lukten.

Fräschare hygienutrymmen på Edessaskolan i Hallunda efter djuprengöring

– I dag är barnen, personalen och föräldrarna väldigt nöjda. Det har blivit mer trivsamt och det gör en stor skillnad för oss. Nu är utmaningen att hålla efter mellan varje djuprengöring, säger Robert Abraham, rektor på Edessaskolan.

Djuprengöring (deep cleaning) är en metod som verkligen går på djupet med hygienproblemen i offentliga utrymmen. I konceptet ingår en miljövänlig behandling av urinoarer och toalettutrymmen som inte bara tar bort smuts på porslin, väggar, golv och fogar utan också dödar bakterier och mögelsporer.

– Behandlingen görs med högtrycksånga av våra servicetekniker och gör att hygienutrymmen nästan blir som nya igen, säger Björn Hellquist, kategoriansvarig på hygienföretaget Initial.