Svensk bakteriebekämpare tilldelas exklusiv kvalitetsstämpel – ska minska den svenska sjukfrånvaron

14/04/2014

Den svenska hygienföretaget Initial har tilldelats kvalitetsutmärkelsen Red Dot Design Award för utvecklingen av en produktserie som effektivt minskar spridningen av bakterier på toaletter, och som kan minska den kostsamma sjukfrånvaron i Sverige.

Red Dot Design Award har tidigare tilldelats varumärken som Apple, Mercedes och Bosch som en stämpel för produkter av högsta kvalitet. Initial tilldelas priset för hygienprodukter som bland annat handtorkssystem, behållare till handdesinfektionsmedel och desinfektion av toaletter och urinoarer. Alla produkter är designade med fokus på att minimera risken för infektion av de bakterier som vanligtvis finns på toaletter. Detta genom att alla produktytor är gjorda av antibakteriella material.

Initials General Manager, Yannick Le Dantec, pekar på vikten av god toaletthygien. Han hänvisar bland annat till Arbetsgivarverkets undersökning där det framgår att sjukfrånvaron i Sverige under 2013 var 3,5 procent av den tillgängliga arbetstiden, tid som årligt kostar svenska samhället miljarder.

”Vi är mycket glada över att ha fått ett sådant fint pris, speciellt för att priset i sig sätter ytterligare fokus på vikten av god hygien. Samhällets utgifter för sjukfrånvaro är enorma och vi vet att en verksamhet inte behöver göra många förebyggande förändringar för att bidra till minskad sjukfrånvaro på arbetsplatsen, att ett företag har tillgång till handdesinfektion i anslutning till personalmatsalen kan betyda enormt mycket. I en värld präglad av stark konkurrens och krav på hög produktivitet är det en viktig parameter att tänka på, även i Sverige”, säger han.

The Red Dot Award delas varje år ut i 16 olika kategorier, i år med 4815 deltagande verksamheter från hela världen. Den gemensamma nämnaren är att de oberoende experterna sörjer för att belöna den mest innovativa designen med högsta kvalitet.

För ytterligare information vänligen kontakta Yannick Le Dantec på tel +46 708 389 833