Hygienexperten Initial använder nu den nya iPROTECT Stilolinea

11/04/2012

Initial vet att god hygien kan ge ekonomiska fördelar för din verksamhet. En sakkunnig professor vid University of Arizona, Charles P Gerba, har kommit fram till att noggrann handtvätt och regelbunden användning av handsanitetsmedel genom gel eller skum kan minska sjukdomar och sjukfrånvaro med 30 till 50%.

Mot bakgrund av detta använder vi nya iPROTECT Stilolinea, den antibakteriella pennan. I vår företagsmiljö där pennan är ett viktigt verktyg är det särskilt betydelsefullt att vi kan skydda vår personal och våra kunder mot bakterier som kan orsaka sjukdomar.

Varför använder vi iPROTECT Stilolinea antibakteriella pennan?
iPROTECT
har uppnått den standard som krävs för ISO 22.196 (JIS Z 2801).
iPROTECT skyddar effektivt mot 99,9% av bakterierna, d.v.s. Escherichia coli och Staphylococcus Aureus1.

Den antibakteriella tillsatsen används i produktionscykeln under utformningen av pennan och effekten varar lika länge som pennan i sig. iPROTECT är både vatten- och reptålig, samt även UV-säker.
iPROTECT är inte skadligt för huden, även om du är mycket känslig.

Bakterier i vår miljö
Bakterier och mögel finns överallt i vår miljö. Dessa mikroskopiska organismer har anpassat sig och frodas på nästan alla platser på jorden. Resthalter av många bakteriestammar har ingen betydelse för människors hälsa. I själva verket kan de hjälpa till att bygga en generell nivå av resistens i vårt immunförsvar mot infektioner och sjukdomar.

Varför använda en penna med antibakteriella tillsatser?
Vissa bakterier är dock skadliga för människor. Om de inte bekämpas förökar de sig samt orsakar infektioner och sjukdomar. Vissa miljöer är särskilt känsliga mot detta, t.ex. sjukhus.

Bakterier kan även orsaka t.ex. skador på produkter, missfärgningar, dålig lukt samt matförgiftningar. Antibakteriella tillsatser ger extra skydd när de kombineras med normal rengörning/städning.