Ett nytt, toppmodernt Svanenmärkt tvätteri för entrémattor

30/11/2010

Rentokil Initial öppnar ett nytt högteknologiskt tvätteri för entrémattor i Stockholmsområdet. Den nya Svanenmärkta anläggningen öppnar i januari 2011 och innebär att företagets leveranskapacitet ökar betydligt i regionen samtidigt som förbrukning av vatten och energi minimeras.

I januari 2011 kommer Initial, som ingår i Rentokil Initial-koncernen, att öppna ett nytt högteknologiskt tvätteri för entrémattor i Järfälla strax utanför Stockholm. Med den nya Svanenmärkta anläggningen ökar Initial sin kapacitet i regionen väsentligt och kan under många år framöver möta den ökande efterfrågan på företagets tjänster.

Den nya anläggningen ersätter Initials nuvarande anläggning i Vällingby, som var det första Svanenmärkta tvätteriet i Sverige. Initial kommer även att flytta sin hygienverksamhet (service av professionella hygiensystem) till den nya anläggningen i Järfälla.

– Den här investeringen innebär att vi kommer att kunna erbjuda vår växande kundkrets ännu bättre service. Investeringen ligger i linje med vår strategi att fokusera på miljövänliga och kostnadseffektiva lösningar. Det nya tvätteriet utrustas med den senaste tekniken inom tvätt av entrémattor, vilket ger oss ett av världens effektivaste tvätterier med avseende på vatten- och energiförbrukning, säger Andreas Tengelin, General Manager för Rentokil Initial Sverige.