Rentokil Initial förvärvar Enviro-Fresh

02/01/2007

Rentokil Initial plc (RTO), en av världens ledande leverantörer av företagstjänster, meddelade i dag att man har förvärvat Enviro-Fresh Limited för en total kostnad på nio miljoner pund kontant. Enviro-Fresh är ett innovativt brittiskt företag som specialiserar sig på att tillhandahålla effektiva, miljövänliga hygienrumsprodukter.

Enviro-Fresh grundades i juni 2000. Företaget har utvecklat och patenterat en produkt för urinoarer som heter SaniSleeve, som tillsammans med EnviroFlush-systemet till stor del hanterar alla vanliga urinoarproblem, reducerar underhållskostnaderna och förbättrar hygienen. Värt att notera är att systemet reducerar användningen av spolvatten hos företagskunder med upp till 90 procent.

Rentokil Initial siktar på att utöka användningen av SaniSleeve-produkten och EnviroFlush-systemet i sin verksamhet samtidigt som man fortsätter att utveckla företaget genom att använda en mängd olika ingångar in på marknaden, bland annat via distributörer och andra utomstående parter.

Henry Chandler, verkställande avdelningsdirektör på Initials textil- och hygienrumstjänster, sa: "Användningen av vatten utgör en stor kostnad och står i miljöfokus för företag runt om i världen. Till följd av dagens överenskommelse kan vi erbjuda våra kunder en innovativ lösning som kan begränsa användningen av spolvatten med upp till 90 procent. Som en ledande leverantör av hygienrumstjänster är det vårt mål att bevara produkt- och serviceutvecklingen, där våra kunders behov står i fokus, samt att erbjuda marknadsledande lösningar som höjer standarderna i hygienrumsmiljön."

Ring oss

  • 010-470 49 70
Kontakta oss